Welkom   

Lets Den Haag en omstreken is 'n lokale ruilkring, een moderne vorm om diensten en goederen uit te wisselen. (LETS staat voor Lokaal Economisch Transactie Systeem) Er kan van alles "geruild" worden: van het plakken van een fietsband tot lessen in internet of het boek dat je uitgelezen hebt. Het handige van een ruilkring is dat het ruilen zich niet beperkt tot telkens twee personen: je kunt iets aanbieden aan de ene persoon en daarvoor in ruil van heel iemand anders iets terugkrijgen. We hebben leden in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, De Vlietstreek, Leidschendam, Leidscheveen, Ypenburg, Nootdorp, Wateringseveld en Scheveningen.

Een voorbeeld:

  • Mark schildert een deur bij Andrea
  • Andrea maakt gordijnen op maat voor Erik
  • Erik zorgt in de vakantie voor de katten en planten van Sieta
  • Sieta geeft Ingrid een gezichtsmassage
  • Ingrid brengt haar krant na lezing bij Erkan
  • Erkan verkoopt zijn fitnessapparaat aan Mark
  • En zo is het kringetje rond

Hoe werkt het systeem?

Je spreekt met elkaar af hoeveel Talenten een dienst of de goederen waard 
zijn. Een Talent, de ruileenheid, zeg maar het alternatieve geld van Lets Den Haag. Je betaalt via je inlogcode direct aan de begunstigde via de computer. De balans van je rekening kun je meteen zien. Zo weet je of je niet te veel uitgeeft en rood staat. Rood staan mag tot een bepaalde limiet. Het eerste half jaar tot - 50 Talenten daarna tot - 200 talenten. Bij een roodstand van - 200 wordt je rekening geblokkeerd en kun je alleen nog verdienen. Het is niet de bedoeling dat je met een negatief saldo Lets verlaat. Om het ruilen gemakkelijker te maken kun je via Cyclos advertenties plaatsen om je vraag en aanbod bekend te maken. Dat kan gratis zo vaak als je wilt. Eens per maand is er Kletscafé in Café Emma op het Regentesseplein. Bij die gelegenheden kun je je Talenten en goederen aan de man of vrouw brengen. Ook kun je iemand tegenkomen die precies heeft wat jij zoekt.

Handleiding voor Cyclos.

U kunt hier de handleiding bekijken en downloaden.
Een uitleg over advertentie interesses en het doorzetten van berichten naar email is hier.

Voor wie is Lets Den Haag?

Lets is voor iedereen die mee wil doen, ongeacht leeftijd, inkomen, huidskleur of sekse. Voor mensen die al weten wat ze kunnen en voor mensen die dat willen ontdekken. Bij gebrek aan euro's leggen ze zich niet neer, omdat Lets Den Haag veel mogelijk maakt met weinig of geen geld.

Waarom ruilen met Lets Den Haag?

Je gebruikt je eigen vaardigheden of hobby om een ander te helpen en verdient daar Talenten mee. Zo krijg je de kans om van anderen dingen of diensten te kopen waar je zelf behoefte aan hebt.
Je bespaart tijd en energie, die je niet meer verspilt aan klussen waar je zo'n hekel aan hebt (een ander vindt die juist leuk) en maakt zo tijd vrij om de dingen te doen waar je zelf lol in hebt en waar je goed in bent.
Je ontmoet leuke mensen, hebt de kans om nieuwe vrienden te maken, andere hobby's uit te proberen, iets te leren…

Wat kost Lets Den Haag?

De kosten om mee te doen bestaan uit een jaarbijdrage van € 7 en 3 Talenten per maand.

Meer informatie

Informatie over ruilmiddagen en andere activiteiten van Lets Den Haag vind je in de agenda.

Voor meer informatie over Letssystemen, ruilhandel en andere economieën zie de links pagina.

Heb je nog vragen over Lets Den Haag stuur dan een e-mail naar bestuur@letsdenhaag.nl