Welkom

Welkom bij Lets Ruilkring Den Haag. (LETS staat voor Lokaal Economisch Transactie Systeem). Lets Ruilkring Den Haag is een (hedendaagse) manier om diensten en goederen uit te wisselen in ruil voor talenten (ruileenheid). Er is een mogelijkheid om elkaars diensten en spullen te ruilen.
Zie voorbeeld:


En zo is het kringetje rond.
We hebben leden in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, De Vlietstreek, Leidschendam, Leidschenveen, Ypenburg, Nootdorp, Wateringse veld en Scheveningen.

Hoe werkt het systeem?
Met elkaar stem je af wat een dienst en goederen waard zijn. Een Talent, de ruileenheid, is het alternatieve ruilmiddel van Lets Ruilkring Den Haag. De betaling gaat net als bij een bank, door middel van overboeken van talenten via het internetsysteem Cyclos. Ieder lid heeft een eigen inlogcode. Je kan in dat systeem, net als bij een bankrekening, positief of rood staan.

In Cyclos kun de d.m.v. advertenties je aanbod van diensten en goederen bekend maken.
Via de help icons (rondje met vraagteken) vind je de gebruikershandleiding met uitleg hoe je Cyclos gebruikt.

Bijeenkomsten
Eens per maand(1ste dinsdag van de maand) is er Kletscafé bij de Nieuwe Regentes in de Weimarstraat. Tijdens het Kletscafé kan er geruild worden met goederen en met diensten. Eens per maand is er een ruilmiddag/avond bij een van de Lets leden thuis en vier maal per jaar organiseert het bestuur een feest op locatie. Op deze manier leer je nieuwe mensen kennen die ook lid zijn.

Voor wie is Lets Den Haag?
Lets is voor iedereen die mee wil doen, ongeacht leeftijd, inkomen, huidskleur of sekse.

Waarom ruilen met Lets Den Haag?
Als je graag je eigen vaardigheden of hobby in wilt zetten om andere mensen te helpen die iets niet zelf kunnen of graag door iemand anders laten doen. Mocht je geld willen uitsparen dan ben je hier aan het juiste adres. De betaling gaat alleen door middel van talenten. Actief deelnemen aan de Lets zorgt dat je een kennissenkring krijgt die elkaar helpt en waarbij je dus makkelijk hulp kunt vragen. Iets voor iemand doen is meestal geen werk, maar een gezellige activiteit. Je kan ook een luxe activiteit verdienen (bv massage), waar je anders geen geld voor (over) hebt.

Wat kost Lets Den Haag?
De kosten om mee te doen bestaan uit een jaarcontributie van € 7 en 3 Talenten per maand.

Meer informatie
Informatie over ruilmiddagen-avonden en andere activiteiten van Lets Den Haag vind je in de agenda
Voor meer informatie over Letssystemen, ruilhandel en andere economieën zie de links pagina.Heb je nog vragen over Lets Den Haag stuur dan een e-mail naar bestuur@letsdenhaag.nl